Blog

Café Comeniana: Nový klenot v srdci Bratislavy

V srdci Bratislavy, na adrese Štúrova 9, sa otvára nová kaviareň, ktorá prinesie svieži vietor do sveta kávy a zábavy. Café Comeniana, nesúca meno slávneho slovenského učiteľa a filozofa Jána Amosa Komenského, sa stáva novým kultovým miestom pre všetkých milovníkov dobrej kávy a zábavy.

Kaviareň s dušou

Café Comeniana nie je len miestom na rannú kávu alebo popoludňajšiu prestávku. Je to miesto, kde sa stretávajú ľudia, ktorí si vážia dobrú spoločnosť a príjemnú atmosféru. Pri vstupe cez informačné centrum Univerzity Komenského sa ocitnete v útulnom priestore, kde sa môžete ponoriť do sveta kávy, kníh a zábavy.

Kvalitná káva Portioli

Pre milovníkov kvalitnej kávy je Café Comeniana nebeským rajom. Špecializujú sa na kávu značky Portioli, ktorá prináša taliansku vášeň a chuť pri každom šálku. Každá šálka kávy je pripravená s láskou a starostlivosťou, aby priniesla ten najlepší chuťový zážitok.

Výber zákuskov a piva

Okrem kávy ponúka Café Comeniana aj široký výber lahodných zakusiek, ktoré perfektne doplnia váš kávový zážitok. Pre tých, čo si radi doprajú chvíľu oddychu s pivom, je tu tiež výber skvelých pivných značiek, aby ste si mohli užiť relaxačný čas s priateľmi.

Stand-up Comedy po celý rok

Café Comeniana nezabúda ani na zábavu. Pravidelne organizujú večery stand-up Comedy, kde sa môžete zabaviť a smiať počas celého roka. Je to skvelý spôsob, ako si spraviť voľno od každodenných starostí a naplniť svoj život smiechom a radostnými chvíľami.

Príďte a zažite to sami!

Takže ak hľadáte miesto, kde sa môžete stretnúť s priateľmi, užiť si kvalitnú kávu a zábavu, neváhajte a navštívte Café Comeniana na Štúrovej 9 v Bratislave. Je to miesto, kde sa stretávajú ľudia s láskou k životu a s chuťou na skvelú kávu.

Tešíme sa na vás!

Záchrana planéty jednou šálkou kávy: S našimi náhradnými dielmi je to možné!

ser

Ahoj, milovníci kávy!

Dnes by sme vám chceli povedať o jednom jednoduchom spôsobe, ako môžeme všetci spoločne pomôcť zachrániť našu planétu - a to pomocou našich náhradných dielov pre kávovary. Áno, dobre ste počuli!

Každý deň milióny ľudí na celom svete užívajú šálku kávy, ale často zabúdame na to, aký vplyv to môže mať na našu planétu. Vyhadzujeme staré kávovary, ktoré už nefungujú, a kupujeme nové, čo vyžaduje ďalšie ťaženie surovín a výrobu nových zariadení. Ale čo keby sme vám povedali, že existuje lepší spôsob?

S našimi náhradnými dielmi pre kávovary môžete opraviť váš starý kávovar a dať mu nový život. A nie je to len výhodné pre vás, ale aj pre našu planétu! Opravou vášho kávovaru miesto nákupu nového zariadenia ušetríte tonu odpadu a znižujete svoj ekologický odtlačok.

Ako to funguje? Je to jednoduché! Stačí si vybrať z našej širokej ponuky náhradných dielov, ktoré zodpovedajú vášmu kávovaru, a získate nové diely, ktoré potrebujete na opravu. A ak si nie ste istí, ktoré diely potrebujete, neváhajte sa nás opýtať cez WhatsApp chat - naši priateľskí zamestnanci vám radi pomôžu!

Takže čo hovoríte? Prispejte k ochrane našej planéty a opravte si svoj kávovar s našimi náhradnými dielmi. Každá šálka kávy môže byť krokom smerom k udržateľnejšiemu životu a k lepšej budúcnosti pre nás všetkých.

Tešíme sa na to, že vám pomôžeme zachrániť váš kávovar

Cesta ku skutočnej talianskej káve: Objavte Miscela d'Oro

Spoznajte Miscela d'Oro a prebudiť svoju vášeň pre kávu

Miscela d'Oro je viac než len káva, je to životný štýl, vášeň a dobrodružstvo. Spočiatku sa zamilujete do jej chutí a vôní, ale potom sa stanete jej oddaným fanúšikom. Takže ak ste pripravení na skutočnú taliansku kávu, neváhajte a vydejte sa na cestu s Miscela d'Oro. Vaše zmysly vás poďakujú!

 Ak ste niekedy túžili po ceste na Taliansku, ktorá by prebúdzala vaše zmysly a prenášala vás na námestia malých talianskych dediniek, potom sa vaša túžba môže splniť jednou šálkou kávy. A táto cesta začína s Miscela d'Oro.

Základy tradície

Miscela d'Oro nie je len káva, je to skutočný zážitok. Od založenia v roku 1946 sa táto talianska kávová značka stala synonymom pre kvalitu, vášeň a oddanosť. Jej zakladateľ, Umberto Urbano, priniesol svoje vlastné poznatky a skúsenosti z doby, keď cestoval po celej krajine, hľadajúc tie najlepšie kávové zrná.

Majstrovstvo v každej šálke

Každá šálka kávy Miscela d'Oro je výsledkom majstrovstva a oddanosti kvalite. Každá dávka je starostlivo zložená z najlepších kávových zŕn, ktoré boli starostlivo vybrané a pražené tak, aby priniesli maximálny chuťový zážitok. A výsledok je jedinečný - hlboká, bohatá chuť s jemnými tónmi a krémovou textúrou, ktorá sa rozplynie na vašom jazyku.

Sortiment pre každého milovníka kávy

Miscela d'Oro ponúka široký sortiment kávových zmesí, aby každý milovník kávy našiel to svoje. Od jemnej a aromatickej zmesi pre tých, ktorí preferujú jemnejšie chute, až po intenzívne a plné zmesi pre tých, ktorí sa neboja silnejšej kávy. Bez ohľadu na váš osobný vkus, tu nájdete niečo pre vás.

Cesta na Taliansko v každej šálke

Každá šálka kávy Miscela d'Oro je cestou na Taliansko, ktorá vás prenesie do malej kaviarne v úzkych uličkách Ríma alebo na slnečné námestie v Neapole. Je to cesta plná vôní, chutí a dojmov, ktoré budú prebúdzať vaše zmysly a prinášať vám nekonečnú radosť z kávy.

Spoznajte Miscela d'Oro a prebudiť svoju vášeň pre kávu

Miscela d'Oro je viac než len káva, je to životný štýl, vášeň a dobrodružstvo. Spočiatku sa zamilujete do jej chutí a vôní, ale potom sa stanete jej oddaným fanúšikom. Takže ak ste pripravení na skutočnú taliansku kávu, neváhajte a vydejte sa na cestu s Miscela d'Oro. Vaše zmysly vás poďakujú!

Zabezpečte Si Bezproblémový Kávový Zážitok: Náhradné Diely Pre Kávovary Od Známych Značiek


"

V dnešnom uponáhľanom svete si nemôžeme dovoliť, aby nám nejaký drobný problém bránil v užívaní si dokonalého šálku kávy. Preto sme tu my, aby sme vám pomohli zabezpečiť si bezproblémový kávový zážitok s našou širokou ponukou náhradných dielov pre kávovary od známych značiek ako Delonghi, Jura, Nivona, Saeco a Philips.

1. Kvalita a Spoľahlivosť: Naše náhradné diely sú navrhnuté a vyrobené s dôrazom na kvalitu a spoľahlivosť. Sú kompatibilné so širokou škálou kávovarov a zaručujú optimálny výkon a dlhú životnosť vášho zariadenia.

2. Široký Výber: Náš sortiment obsahuje náhradné diely pre rôzne typy kávovarov vrátane filtrov, tesnení, ventilov, mlynčekov a ďalších komponentov. Bez ohľadu na to, či máte kávovar Delonghi, Jura, Nivona, Saeco alebo Philips, u nás nájdete to, čo potrebujete.

3. Jednoduchá Inštalácia: Inštalácia našich náhradných dielov je jednoduchá a priamočiara. S podrobnými inštrukciami a podporou našich odborníkov môžete svoj kávovar ľahko opraviť alebo udržiavať v optimálnom stave.

4. Ušetrite Čas a Peniaze: Nahradenie poškodených alebo opotrebovaných dielov vášho kávovaru môže predísť drahým opravám alebo dokonca nákupu nového zariadenia. S našimi náhradnými dielmi môžete ušetriť čas a peniaze a zároveň si udržať svoj obľúbený kávovar vo vynikajúcej kondícii.

5. Zaručená Spokojnosť: Sme presvedčení o kvalite našich produktov a spokojnosti našich zákazníkov. Ak by ste mali akékoľvek otázky alebo potrebovali pomoc pri výbere správneho náhradného dielu, neváhajte nás kontaktovať. Vaša spokojnosť je pre nás prioritou.

Nechajte nás byť vaším spoľahlivým partnerom pri zabezpečovaní bezproblémového kávového zážitku. Prehliadnite si našu ponuku náhradných dielov pre kávovary od značiek Delonghi, Jura, Nivona, Saeco a Philips a zabezpečte si dlhodobú radosť z každej šálky kávy.

V 20. storočí sa starostlivosť o kávovary stala čoraz dôležitejšou, keďže káva sa stala obľúbeným nápojom po celom svete a kávovary sa stali bežnou súčasťou domácností aj komerčných prevádzok. V tomto období sa začali vyvíjať a zdokonaľovať rôzne technológie a metódy, aby sa zabezpečilo, že kávovary budú nielen efektívne, ale aj spoľahlivé a ľahko ovládateľné.

Priemysel kávovarov v 20. storočí zažil výrazný rozvoj vďaka inováciám v oblasti technológií a materiálov, čo umožnilo výrobcov presadzovať nové a vylepšené modely kávovarov. V tomto období sa objavili prvé automatické kávovary, ktoré uľahčili prípravu kávy a umožnili ľuďom pripraviť si skvelú šálku kávy s minimálnym úsilím.

Starostlivosť o kávovary v 20. storočí zahŕňala pravidelné čistenie, údržbu a opravy, aby sa zabezpečilo ich dlhodobé fungovanie. Výrobcovia kávovarov poskytovali pokyny a návody na správnu údržbu, aby sa minimalizovali problémy a predĺžila životnosť zariadenia.

Okrem toho sa v 20. storočí začali objavovať aj špecializované servisné služby a obchody, ktoré sa zameriavali na opravy a údržbu kávovarov. Tieto služby poskytovali odbornú pomoc a podporu v prípade problémov s kávovarmi a zaisťovali, že kávovary zostanú v optimálnom stave.

Celkovo možno povedať, že starostlivosť o kávovary v 20. storočí hrala dôležitú úlohu v popularizácii a udržiavaní kávy ako obľúbeného nápoja a zabezpečila, že ľudia mohli vychutnávať kvalitnú kávu pohodlne a spoľahlivo vo svojich domovoch aj mimo nich.

Pohľad do Sveta Pestovania Kávy: Od Plodu Kávovníka až po Šálku Aromatického Nápoja.

 

Pestovanie kávy je proces plný starostlivosti, pozornosti a trpezlivosti, ktorý začína na plantážach v tropických regiónoch po celom svete a končí vo vašej šálke s voňavou kávou. Dnes sa pustíme na cestu od kávovníka až po výsledný produkt, aby sme vám priniesli pohľad do fascinujúceho sveta pestovania kávy.

1. Kávovník a Jeho Plody: Proces pestovania kávy začína s kávovníkom, stromom patriacim do rodiny Rubiaceae. Kávovníky sa pestujú hlavne v tropických oblastiach, kde sa požaduje dostatočné množstvo slnka, vlhkosti a nadmorskej výšky. Plody kávovníka, známe ako kávové bobule alebo cherry, sú červené alebo zelenej farby a obsahujú kávové zrná, ktoré sú základom pre prípravu kávy.

2. Zber a Spracovanie: Zber kávových bobúľ sa vykonáva buď ručne, čo je často prax pri kvalitných kávach, alebo strojovo. Po zbere sa bobule musia spracovať, aby sa odstránili vonkajšie vrstvy a dostali sa k samotným zrnám. Existujú rôzne spôsoby spracovania, ako je suchá metóda (suchý zber) a mokrá metóda (mokrý zber), ktoré ovplyvňujú chuť a charakter kávy.

3. Sušenie a Skladovanie: Po spracovaní sa kávové zrná sušia, čo je kľúčový krok na zachovanie kvality kávy. Sušenie sa môže vykonávať na slnku alebo v sušiarniach, a môže trvať niekoľko dní až týždňov, v závislosti od miestnych podmienok. Po dokončení sušenia sú zrná pripravené na skladovanie, ktoré sa vykonáva v suchých a kontrolovaných podmienkach, aby sa zabránilo poškodeniu a strate kvality.

4. Praženie: Praženie je proces, ktorým sa kávové zrná premenia na pražené kávové zrná, ktoré poznáme. Tento kritický krok ovplyvňuje chuť, arómu a farbu kávy. Počas praženia sa zrná zahrievajú na vysoké teploty, čo spôsobuje chemické a fyzikálne zmeny v zrnách a vytvára jedinečné charakteristiky jednotlivých druhov kávy.

5. Mletie a Príprava: Nakoniec, pražené kávové zrná sa môžu mlieť a použiť na prípravu kávy. Mletie zrná predstavujú základ pre rôzne spôsoby prípravy, ako je espresso, filtrovaná káva, alebo iné špecializované metódy. Po mletí sa káva môže pripraviť pomocou rôznych zariadení, ako sú kávovary, french pressy, aeropressy a ďalšie.

6. Užite Si Každý Dlhý a Ochutnaj: A nakoniec, čo je lepšie ako si užiť šálku čerstvo pripravenej kávy, ktorú ste pestovali s láskou a starostlivosťou? Či už je to ranný rítual, ktorý vám dáva energiu do nového dňa, alebo oddychový moment, ktorý si užívate s priateľmi a rodinou, káva nám prináša potešenie a spojenie s ľuďmi a svetom okolo nás.

Pestovanie kávy je viac než len proces - je to umenie a vášeň, ktorá nás spája s prírodou a kultúrou. Pripravte si svoju obľúbenú šálku kávy a pripojte sa k nám na ceste objavovania tohto fascinujúceho sveta kávy!

 
 

"Spoločne si prejdime, ako a kedy čistiť Váš kávovar

Dnes začíname s dennou údržbou

Čistenie automatického kávovaru je dôležitým krokom pre udržanie jeho správneho fungovania a zachovanie vynikajúcej chuti kávy. Tu je postup, ako čistiť automatický kávovar:

Denné údržba:

  1. Vyprázdňte odpadný zásobník: Po každom použití vyprázdňte odpadný zásobník na kávové usadeniny. Tento krok zabráni tvorbe plesní a nepríjemných zápachov.

  2. Čistenie spenenia alebo mlieka: Ak váš kávovar obsahuje parnú tyčku na prípravu mliečnych nápojov, opláchnite ju teplou vodou a utrite suchou handrou po každom použití.

Týždenné čistenie:

  1. Čistenie kvapadla: Odstráňte kvapadlo a umyte ho vo vlažnej mycích vody s trochou tekutého mydla. Dôkladne opláchnite a osušte.

  2. Čistenie filtra na vodu: Ak má váš kávovar vstavaný filter na vodu, je dôležité ho čistiť alebo meniť podľa pokynov výrobcu.

Mesačné čistenie:

  1. Čistenie  a odvápnenie: Použite vhodný  čistiaci prostriedok alebo odvápňovaciu tabletku podľa pokynov výrobcu na odstránenie usadenín a čistenie vo vnútri kávovaru.

  2. Čistenie vnútorných častí: V prípade, že je to možné, použite špeciálny čistiaci prostriedok na automatické kávovary na čistenie vnútorných častí kávovaru. Postupujte podľa návodu výrobcu.

Polročné alebo ročné údržba:

  1. Výmena tesnení a ventilov : Tesniace krúžky a ventily môžu po čase opotrebovať a stratiť účinnosť. Pri dlhšej prevádzke je vhodné ich pravidelne kontrolovať a v prípade potreby vymeniť.

  2. Profesionálna údržba: Raz za pol roka alebo raz za rok je dobré zvážiť profesionálnu údržbu alebo servis vášho automatického kávovaru, kde sa vykonajú komplexné čistenie a prípadné opravy.

Náhradné diely kávovarov: Kľúč k dlhšej životnosti vášho milovaného spotrebiča

Kávovar je v modernom domácnosti často nevyhnutnosťou. Od ranného rituálu prebúdzania sa po popoludňajšiu oddychovú pauzu, káva nás sprevádza počas celého dňa. Preto je dôležité mať svoj kávovar v optimálnej kondícii. Keď sa niektoré diely opotrebujú alebo poškodia, výmena náhradných dielov môže byť kľúčová.

simdev.3dprint_Hyper_Realistic_vintage_red_coffe_machine_with_C_782224c4-15f5-47a5-930e-d0c98627921d

Dôležitosť náhradných dielov

  1. Dlhšia životnosť spotrebiča: Výmena poškodených alebo opotrebovaných dielov môže predĺžiť životnosť vášho kávovaru. Aj keď sa zdá, že je malý diel poškodený, jeho nefunkčnosť môže mať vplyv na celkovú efektivitu spotrebiča.

  2. Zabezpečenie kvality kávy: Kvalita kávy pripravenej vo vašom kávovare závisí aj od stavu jeho dielov. Ak sú tieto diely opotrebované alebo znečistené, môže to ovplyvniť chuť a aroma kávy.

  3. Bezpečnosť: Poškodené diely kávovaru môžu predstavovať riziko pre bezpečnosť používateľa. Napríklad poškodená tesniaca gumičky môžu spôsobiť únik vody, čo môže viesť k poraneniu alebo poškodeniu kávovaru.

    Kde nájsť náhradné diely?

    1. Výrobca kávovaru: Väčšina výrobcov kávovarov ponúka náhradné diely priamo cez svoje oficiálne stránky alebo autorizovaných predajcov.

    2. Špecializované obchody: Existujú aj obchody špecializované na predaj náhradných dielov pre rôzne typy spotrebičov vrátane kávovarov.

    3. Online trhoviská: Na online trhoviskách ako Amazon, eBay alebo AliExpress je možné nájsť široký výber náhradných dielov od rôznych výrobcov.

    4. Vsehochut.sk: Na našom webe  vsehochut.sk, špecializovanom na kávové produkty a príslušenstvo, môžete tiež nájsť široký výber náhradných dielov pre vaše kávovary. S ich pomocou môžete ľahko obnoviť váš kávovar do optimálnej kondície a znova si vychutnať lahodnú kávu bez obáv o jeho fungovanie.

Čistenie kávovaru – prečo je také dôležité?

Pravidelné čistenie kávovaru je mimoriadne dôležité. Ak si chceme každé ráno vychutnať čerstvú, lahodnú, skrátka dokonalú kávu, musíme zabezpečiť, aby na žiadnej zložke zariadenia neboli akékoľvek zvyšky, ktoré by sa mohli časom pokaziť.

 

1B98D92A-7256-46DB-A00D-0059F1940D38

 

 Vieme si doma pestovať kávovník ?

Kávovník v črepníku ?

kavovnik

Áno, je možné si pestovať kávovník doma, ale je to trochu náročné a vyžaduje si špecifické podmienky. Kávovník pochádza z tropických oblastí, takže bude potrebovať určité prostredie na rast. Tu je niekoľko kľúčových faktorov, ktoré by ste mali zvážiť, ak chcete pestovať kávovník doma:

  1. Klimatické podmienky: Kávovník potrebuje teplé a vlhké podmienky na rast. Optimálna teplota by mala byť medzi 15 a 24 stupňami Celzia, a kávovník by mal byť chránený pred studenými prúdmi vzduchu.

  2. Svetlo: Kávovník potrebuje dostatok svetla na rast. Najlepšie je umiestniť ho na miesto s jasným, nepriamym slnečným svetlom. Nedostatok svetla môže viesť k slabému rastu a nedostatočnému kvitnutiu.

  3. Pôda: Kávovník potrebuje dobre odvodnenú pôdu s vysokým obsahom organického materiálu. Kyslá pôda je najlepšia pre kávovníky.

  4. Vlhkosť vzduchu: Kávovník potrebuje vysokú vlhkosť vzduchu, čo môže byť problematické dosiahnuť v suchších klimatických oblastiach. Je možné použiť zvlhčovače vzduchu alebo postaviť rastlinu blízko iných rastlín, aby sa zvýšila miestna vlhkosť.

  5. Hnojenie: Kávovníky potrebujú pravidelné hnojenie s hnojivom určeným pre kávovníky alebo iné rastliny s vysokým obsahom dusíka.

  6. Strihanie a tvarovanie: Rastlina môže potrebovať pravidelné strihanie a tvarovanie, aby sa udržala vo vhodnej veľkosti a podobala sa vzhľadu kávovníka.

  7. Trpezlivosť: Pestovanie kávovníka z semena a jeho prvým kvitnutím a plodením môže trvať niekoľko rokov. Je to dlhodobý projekt, ktorý si vyžaduje trpezlivosť.

Treba poznamenať, že väčšina ľudí, ktorí si pestujú kávovník doma, robí to pre zážitok z pestovania rastliny, nie pre vlastnú produkciu kávových zŕn. Kávovník v domácom prostredí nemusí produkovať zrná v dostatočnom množstve alebo kvalite na prípravu kávy. Ak chcete skutočne pestovať kávovník na zber kávových zŕn, budete potrebovať špeciálne podmienky, vrátane tropického podnebia a pestovateľských techník.

Je káva zdravá?

Cedric_coffe_beans_dd94723f-ef1a-49c8-b1c7-55ff4a85c6fe

Prvá štúdia sa zamerala na nebielu populáciu a zistila, že pitie dvoch až štyroch šálok kávy sa premietlo do o 18% nižšieho rizika úmrtia počas sledovaného obdobia v porovnaní s nekonzumentmi kávy. Zdá sa, že pitie väčšieho množstva kávy znižuje pravdepodobnosť úmrtia na rakovinu, srdcové choroby, mŕtvicu, ochorenie obličiek, cukrovku alebo chronické ochorenie dolných dýchacích ciest.

Druhá štúdia sa zamerala na ľudí žijúcich v 10 európskych krajinách a zistila, že najlepší pijani kávy mali o 25% menšiu pravdepodobnosť úmrtia počas 16-ročnej štúdie v porovnaní s nekonzumentmi kávy.

Nie je to však prvýkrát, čo sa v literatúre objavili výhody pitia kávy. Výskumníčka Miriam Nelson, profesorka na Škole vedy o výžive a politike, povedala:

 “Pozreli sme sa na celú vedu... nezistili sme žiadne negatívne, nepriaznivé účinky na zdravie, keď pijete tri až päť šálok denne. V skutočnosti existuje znížené riziko kardiovaskulárnych ochorení, cukrovky 2. typu, Parkinsonovej choroby a niekoľkých druhov rakoviny, vrátane rakoviny prsníka a prostaty.”

Typy odrôd káv

Káva má mnoho rôznych typov a odrôd, ktoré sa líšia podľa pôvodu kávových zŕn, spôsobu pestovania, spracovania a praženia. Tu je niekoľko typov kávy:

  1. Arabica (Coffea arabica): Arabica je jedným z najpopulárnejších typov kávy na svete. Je známa pre svoju jemnú chuť, výraznú arómu a komplexné chuťové nuansy. Arabica kávové zrno obsahuje menej kofeínu ako Robusta.

  2. Robusta (Coffea canephora): Robusta je druh kávy, ktorý je známy svojou silnou chuťou a výraznou horkosťou. Obsahuje viac kofeínu než Arabica, čo mu dáva robustnejší charakter. Je často používaný na prípravu espressa a iných silných kávových nápojov.

  3. Liberica (Coffea liberica): Liberica je menej bežný druh kávy a má odlišnú chuťovú profil. Jej zrna sú väčšie a majú výraznú horkosť. Liberica je často pestovaná v niektorých afrických krajinách.

  4. Excelsa (Coffea excelsa): Excelsa je iný druh kávy, ktorý sa často pestuje v Ázii a strednej Afrike. Má svoje unikátne chuťové tóny, ktoré môžu byť kyslé alebo horké, a často sa používa na zmiešavanie s inými druhmi kávy.

  5. Kopiluwak (Civet Coffee): Tento zvláštny typ kávy pochádza z Indonézie a je známy tým, že prechádza tráviacim traktom cibetky. Proces trávenia zlepšuje chuťový profil zŕn a dáva im jemnú chuť a nízku kyslosť.

  6. Geisha (Gesha): Geisha je špecifická odroda Arabiky, ktorá pochádza z Etiópie. Má jedinečný chuťový profil s kvetinovými a ovocnými tónmi a je obľúbená medzi kávovými znalcami.

  7. Káva z rôznych regiónov: Okrem druhov kávy je dôležité poznamenať, že chuť a aróma kávy môžu byť ovplyvnené aj pôvodom zŕn. Káva z rôznych regiónov sveta, ako Kolumbia, Etiópia, Keni, Guatemala a mnohé ďalšie, môže mať jedinečné chuťové charakteristiky.

  8. Zmesi (Blend): Mnoho kávových zmesí je vytvorených kombinovaním rôznych druhov a pôvodov kávy. Cieľom je dosiahnuť špecifický chuťový profil a arómu.

Toto je len niekoľko príkladov typov kávy. Každý druh a odroda má svoje vlastné vlastnosti, ktoré ovplyvňujú konečnú chuť a kvalitu šálky kávy. Preto je pre milovníkov kávy zaujímavé skúmať rôzne typy kávy a objavovať ich rozmanitosť. 

Káva Portioli

Firma bola založená v roku 1958 Giorgiom Portioli. V roku 1989 sa spoločnosť presťahovala do väčších priestorov, čo jej umožnilo začať vyvážať do zvyšku sveta. V roku 1990 otvoril Giorgio Portioli rodinný podnik - kaviareň Portioli Caffe a predstavil značku na trhu v Austrálii so zameraním na kvalitu a pôžitok z kávy. Keďže zožal zaslúžený úspech, začal pán Portioli distribuovať svoje kávové zmesi do ostatných častí sveta.
Portioli sa venuje vytvoreniu tej najjemnejšej talianskej kávy. Chuť Portioli pochádza z unikátnej zmesi dvanástich odrôd kávy pochádzajúcej zo strednej a južnej Ameriky, a Ázie.

Káva Miscela d'Oro

Messina, 1946. Sicílske mesto je medzinárodný prístav, ktorý hostí tisíce lodí a cestujúcich z východu a západu, severu a juhu. Svet sa plaví a prechádza cez Messinu. Vojna sa skončila a život opäť pulzuje energiou a vitalitou.Ako sa rodiny rozrastajú, rodia sa tisíce detí. Rodina Urbano čelí Rekonštrukcii s nadšením, má osobitnú vášeň a je odhodlaná ju dotiahnuť až do konca. Veľkí znalci kávy, rodina Urbano, vie, že tento nápoj je základnou tradíciou talianskeho životného štýlu a rozhodli sa urobiť z neho budúcnosť vytvorením základu pre solídnu spoločnosť. Vedia, že káva musí byť dobrá, naozaj, veľmi dobrá. Na dobrú kávu potrebujete dve veci: výbornú surovinu a predovšetkým dokonalé praženie. Tak sa zrodila Miscela d’Oro. Spoločnosť z Messiny, ktorá poteší mlsné jazýčky mnohých ďalších generácií.Praženie už namiešanej kávy je zložitý postup, ktorý si vyžaduje mimoriadnu starostlivosť, znalosti a presnosť. A presne na týchto poznatkoch Miscela d’Oro zakladá všetku svoju prácu už viac ako 70 rokov.Miscela d’Oro je názov jedinečnej chuti. Jedinečná, zvláštna, hlboká chuť. Nezameniteľná farba: zlatá. Myšlienka našla dokonalé uplatnenie, z obchodu Miscela d’Oro sa stáva laboratórium, z laboratória sa stáva továreň. Najprv na Sicílii, potom v Taliansku a nakoniec na celom svete: Miscela d’Oro je synonymom dokonalosti talianskej remeselnej kávy.                                                                                                                                           

Novinka na trhu Hipresso CM1001 - Kávovar s dotykovou obrazovkou.

 

Ekologické odvápňovače Poľského výrobcu COFFIX.

Odvápňovač mliečnych ciest

Čistiace tablety

Kávoholik - Slovenská pražiareň.

Ako správne pripraviť Caffe Ristretto, Espresso, Lungo, Cappuccino, Latte Macchiato.